Muž ukradl zapomnětlivé ženě platební kartu. Poznáváte ho?

PRAHA – Policie pátrá po muži, který nakupoval v obchodě v pražských Řepích, a při té příležitosti ukradl jiné zákaznici pouzdro s doklady a platební kartou. U pokladny využil ženiny nepozornosti a lup si schoval se svým nákupem do batohu. Hrozí až dva roky ve vězení.

Žena nakupovala v obchodě v ulici Makovského v Praze 6 odpoledne začátkem června. „Když přistoupila k pokladně, odložila si černé pouzdro s doklady a platebními kartami na mrazák, aby mohla jednu z karet lépe vyndat,“ uvedla ve zprávě pro novináře policejní mluvčí Martina Špryslová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Na odložené pouzdro ale zapomněla a pokračovala s placením u terminálu. „Vzápětí k pokladně přišel další zákazník, který si všiml zapomenutého pouzdra a později si ho schoval spolu s nákupem do batohu. Když si žena vzpomněla, že odložila pouzdro na mrazák, bylo již pryč,“ sdělila mluvčí.

Muž si však neuvědomil, že jeho počínání zachytily kamery. Policie nyní žádá veřejnost o pomoc s jeho identifikací. „Muž je silnější vyšší postavy a mohlo by mu být kolem 30 až 40 let. Je holohlavý s kratší bradkou, na týlu hlavy má tmavě hnědé vlasy, ze kterých má vytvořené dredy. V době krádeže měl na sobě černo-šedé tříčtvrteční maskáčové kalhoty, černé triko s krátkým rukávem, černé boty a přes rameno černý batoh,“ popsala zloděje Špryclová s dodatkem, že pokud muže poznáváte, volejte linku 158.

V současné době policie tento případ prověřuje pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což podezřelému hrozí až dva roky za mřížemi.