Harrachov zažil největší gladiátorskou výzvu letošní sezony

TRUTNOVSKO – Areál Harrachovských skokanských můstků byl o uplynulém víkendu plný náročného testu fyzických a psychických schopností dospělých i dětských gladiátorů. V náročných horských podmínkách a horkém počasí se ho zúčastnilo 1192 závodníků. Pokud jste tento závod nestihli, tak se můžete přihlásit na další do Pardubic.

V sobotu 25.6. byl na programu klasický závod ORIGINAL, který závodníky hned po startu poprvé vyslal na steč se skokanským můstkem K120, který byl navíc cílem vloženého měřeného úseku Kamzík Uphill. Nejrychlejší běžci tohoto úvodního segmentu si odnesli zvláštní ceny od partnera závodu v podobě prémiových balíčků doplňků stravy.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nejrychleji si s nástrahami celé trasy poradil Patrik Stupka v čase 47:45 min., mezi ženami zvítězila Zuzana Kocumová v čase 58:48 min. V noci se znovu na startu objevily fluo barvy, které pobavily jak závodníky, tak diváky. V náročném horském terénu si za svitu čelovek na trati NIGHT nejlépe vedl Vojta Hospodka v čase 29:06 min., mezi ženami zvítězila Zuzana Šašková za 37:42 min.

V neděli pak na již unavené závodníky čekala nejdelší trať MAX, která znovu, již potřetí vyhnala běžce na vrchol můstku K120 a notně prověřila jejich fyzičku i motivaci. Schopnost rychle regenerovat byla cennou devízou této poslední etapy náročného trojboje. Vítěz tohoto závodu Lukáš Novák si s tratí poradil v čase 1:25:47 a nejrychlejší žena Milica Peterková 1:52:55.

„Celý závodní víkend byl ve znamení elektrizující atmosféry, což bylo dílem jednak pěkného počasí, které navzdory předpovědím panovalo oba dva dny, ale hlavně zásluhou skvělé moderátorky Míši, která dokázala svým nadšením nakazit dospělé i dětské gladiátory, kteří našli cestu pod Harrachovské můstky,“ říká mluvčí Sportvisio – Gladiator Race Václav Husák. Zajímavostí jistě je, že se této akce zúčastnilo 211 dětí a 981 dospělých.

Výsledky závodu si můžete přečíst ZDE.

Nejbližším závodem překážkové série Gladiator Race je závod v Pardubicích, který se bude konat 7. srpna a bude se jednat o závod s konceptem FUN, který je vhodný pro úplné nováčky, kteří by si závod chtěli vyzkoušet.

Registrovat se na něj můžete ZDE.