Odstartujte prázdniny v jihlavské zoo. Žáci a studenti se vstupem za korunu

JIHLAVA – První prázdninový víkend bude v jihlavské zoo opět bohatý na hry a soutěže. A odměnou za vysvědčení bude jako každoročně vstup pro žáky a studenty za symbolickou jednu korunu. Postačí kopie vysvědčení s alespoň jednou jedničkou.

Oslava počátku prázdnin se v Zoo Jihlava koná v sobotu 2. července od 10 do 16 hodin. Během hravého programu „Tonda obal na cestách“ získají děti nové poznatky o třídění odpadů. Ve spolupráci se společností Elektrowin proběhne akce „S vysloužilci do zoo“. Pro  prvních 100 návštěvníků, kteří při ní odevzdají nepotřebný drobný elektrospotřebič u stánku na hlavním parkovišti, je na tento den připravena volná dětská vstupenka.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

A protože zoologická zahrada slaví letos výročí 65 let od svého založení, bude počátek prázdnin spojen se i zahájením výstavy „Tak šel čas…“, v rámci které proběhnou hned dvě soutěže. Vítězové té první mohou získat dárkové poukazy do Šiklova mlýna a do Muzea autíček v Přísece a ve druhé se bude soutěžit o rodinnou prohlídku zoo. Výstava potrvá od 2. července do 31. srpna, soutěžní lístky budou k dostání na pokladnách.

Komentovaná krmení a večerní prohlídky

Během prázdnin budou v zoo pravidelně probíhat i oblíbená komentovaná krmení a ukázky zvířat, a to v časech: 10:00 surikaty, 10:30 žirafy, 11:00 letové ukázky dravců a sov, 12:00 lamy, 12:30 tuleni, 13:00 babirusy, 13:30 medvědi, 14:00 lemuři, 14:30 tapíři a 15:00 letové ukázky dravců a sov. Za hezkého počasí se na tato krmení mohou návštěvníci těšit každý prázdninový den. Letové ukázky dravců a sov se budou konat každý den s výjimkou středy.

Zoologická zahrada má v těchto dnech stále volná místa na letní večerní prohlídky s průvodcem, určené rodinám s dětmi. Tyto oblíbené prohlídky jsou letos zaměřené na celou historii jihlavské zoo. Proběhnou ve dnech 1. července a 27. srpna v časech 18:30, 19:00 a 19:30 a potrvají cca 120 minut. Vstupenky je nutno předem zakoupit prostřednictvím e-shopu Zoo Jihlava. Dospělý zaplatí 300 korun, dítě od 3 do 15 let 200 korun.

A to nejdůležitější nakonec. Všichni žáci a studenti, kteří od čtvrtka 30. června do neděle 3. července předloží na pokladnách své poslední vysvědčení s alespoň jednou jedničkou, budou mít vstup do zoo za 1 korunu. U vysvědčení postačí jeho kopie, fotka v mobilu nebo kladné slovní hodnocení.