VIDEO: Motorkář ujel policistům, ale radoval se předčasně. Pokuta bude tučná  

VYŠKOV – V sobotu odpoledne nezodpovědný motorkář na Vyškovsku pohotově zmizel hlídce dopravních policistů, protože plně využil výhody svého terénního endura. Radoval se ale předčasně.

Policisté na Vyškovsku se pokusili zkontrolovat enduro bez registrační značky, ale muž za řídítky jejich výzvy k zastavení nedbal a začal rychle ujíždět. Nakonec stíhajícím policistům dokázal zmizet v hůře přístupném terénu. Hlídka si však počkala na místě, kde jej poprvé zpozorovala. A po chvilce nic netušící motorkář projel kolem hlídky, která ho zablokovala služebním vozem. „Následnou kontrolou policisté zjistili, že jeho terénní stroj je sice registrovaný, ale na stanici technické kontroly nebyl už dlouhých jedenáct let. Motorka navíc nebyla vybavena řádným osvětlením ani směrovými světly. Nyní bude muset šofér sáhnout hluboko do peněženky, neboť za všechny vyjmenované přestupky mu ve správním řízení hrozí velmi tučná pokuta, počítat ale musí i se zákazem řízen,“ vyjmenoval policejní mluvčí Petr Vala.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.