Vykradl auta, prádelnu i supermarket. Nepoučitelný zlodějíček z Hradiště může sedět až tři roky

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Ani tři pobyty ve vězení nepřiměly osmatřicetiletého recidivistu k nápravě. Namísto toho neváhal využít každé příležitosti, která se mu v Uherském Hradišti naskytla. Místní policisté mu tak během měsíce sdělili už druhé podezření z trestného činu.

Muž v půlce května ukradl z nezajištěného auta v Hradišti peněženku, ve které byly doklady včetně platební karty. „S pomocí přiloženého pinu vybral z bankomatu deset tisíc. Další pokusy už se ovšem nezdařily, proto doklady zahodil. Policisté mu tak 31. května sdělili podezření z trestného činu krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ uvedla policejní mluvčí Milena Šabatová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Z toho si ale recidivista nic nedělal. Ještě tentýž den navštívil přes otevřené okno kancelář prádelny, kde z psacího stolu ukradl dva tisíce korun.

Na druhý den šel nakupovat do supermarketu, ovšem bez peněz. „Dvě láhve s alkoholem pečlivě uschoval do batohu a chtěl odejít. V tom mu naštěstí zabránil pohotový pracovník ostrahy. A aby toho nebylo málo, o pár hodin později využil nepozornosti řidiče, který před garážemi v Uherském Hradišti nechal odemčenou kabinu nákladního auta. Z té ukradl batoh, který obsahoval doklady, peníze a osobní věci ve výši šest tisíc korun,“ vylíčila Šabatová.

„Tohoto jednání se muž dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech odsouzen za jinou trestnou činnost. Nyní mu hrozí další pobyt za mřížemi v délce až tří let,“ dodala Šabatová.