Vyřazené autobusy z Olomouce míří na Ukrajinu

OLOMOUC – Dva autobusy, které byly na přelomu let 2021/2022 vyřazeny z provozu v Olomouci, míří na Ukrajinu. Vozy z Olomouce dnes naložily k převozu auta Záchranného útvaru Hasičského záchranného sboru z Hlučína, autobusy poputují přes Polsko na Ukrajinu. O tom, kde konkrétně budou autobusy využity, se rozhodne až v centrálním skladu v Polsku.

„Jde o vozy, které byly vyřazeny v rámci pravidelné obnovy vozového parku z důvodu svého stáří, ale jsou provozuschopné a mohou ještě dobře posloužit,“ sdělil předseda představenstva Dopravního podniku města Olomouce (DPMO) Jaroslav Michalík. Jedná se o dva vozy Solaris Urbino 12, které v Olomouci jezdily od roku 2004. Mají kapacitu 35 míst k sezení a 75 k stání.  „Oba autobusy mají najeto přes milion kilometrů, v Olomouci je cestující potkávali pod evidenčními čísly 611 a 614,“ doplnil dopravně – provozní náměstek DPMO Pavel Zatloukal.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Autobus s evidenčním číslem 614, foto DPMO
Foto z dnešního naložení
Foto z dnešního naložení