Lávka je v horším stavu, než se čekalo, nejspíš ji čeká demolice

VSETÍN – Po zahájení stavebních prací na obnově lávky u Střední průmyslové školy strojnické se zjistilo, že most je v daleko horším stavu, než se předpokládalo. Nyní jsou zastaveny veškeré práce, radnice čeká na druhý posudek, který určí, jestli bude muset být lávka zbourána.

Ještě před zahájením oprav statici podrobně ohledali lávku, nyní se ale zjistilo, že je v horším stavu, než se domnívali. Jedná se o skryté vady, které nemohl nikdo předpokládat. Lávka vykazuje fatální chyby a zjištěné závady neodpovídají dochované projektové dokumentaci. „Nosná konstrukce lávky nemá žádnou izolaci proti vodě, většina hlavních nosných lan, nacházejících se v nosné konstrukci je dílem zcela zkorodovaná a nevykazuje žádné přepětí. Sondy také odhalily nulové zainjektování kanálků a také nedostatečnou vrstvu betonu kryjící nosnou část konstrukce,“ popsal stav lávky projektant Martin Mynařík.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Radnice proto požádala o další nezávislý posudek, který určí, jestli bude nutné most zbourat a postavit nový. Starosta také apeluje na občany, aby na lávku nevstupovali. Nejlepší je využít náhradní trasy přes lávku v Panské zahradě, přes Jasenický potok v ulici U Koupaliště nebo po chodníku kolem Kostka školy. Dodržování zákazu pravidelně kontroluje městská policie.