Na Masarykově náměstí v Jihlavě si přes léto můžete i zasportovat

JIHLAVA – Kromě šachů, pétanque a dalších her si na jihlavském Masarykově náměstí mohou zájemci nově zahrát ping pong. Zatím zde stojí  jeden stůl, druhý přibude v polovině července. V měsíci srpnu se pak část náměstí promění v kurty na plážový volejbal.

Během léta si návštěvníci Masarykova náměstí mohou zahrát šachy, člověče nezlob se, kuželky nebo pétanque a tento týden přibyl i ping pong. První pingpongový stůl má své místo vedle nově vybudovaného pokojíčku s jerlíny, druhý bude k dispozici od 15. července. „Oba stoly budou po létu na náměstí opět přemístěny do veřejného prostoru v Jihlavě, aby je Jihlavané mohli celoročně využívat,“ uvedl náměstek primátorky Petr Ryška.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Pingpongové náčiní, včetně všech dalších sportovních pomůcek a her, půjčují zdarma pracovnice turistického informačního centra. To se nachází v proskleném stánku přímo na Masarykově náměstí. „Na náměstí zároveň funguje prodej občerstvení v maringotce, vyrostla zde rozhledna s letní terasou a posezením a k dispozici je také kontejnerový stánek s velkoplošnou obrazovkou pro pořádání gastro akcí, ochutnávek, přednášek nebo prezentací,“ popsal mluvčí jihlavské radnice Radovan Daněk.

Místo pétanque plážový volejbal

V měsíci srpnu se horní část Masarykova náměstí promění v profesionální beachvolejbalové kurty, kde se odehrají finálová utkání Mistrovství ČR v plážovém volejbalu. Ve dnech 19. – 21. srpna zde budou soutěžit junioři a o týden později, 26. – 28. srpna, se na náměstí utkají muži a ženy. Kurty budou moci využívat i jihlavské sportovní oddíly a veřejnost.