O příspěvek na kastraci koček a kocourů je v Prostějově veliký zájem

PROSTĚJOV – Na začátku letošního roku byla Radou města Prostějova schválena nová pravidla pro poskytování finančních darů občanům na sterilizaci koček a kastraci kocourů. Pravidly se změnila výše poskytovaných darů. Jejich zvýšení vedlo k většímu zájmu Prostějovanů o příspěvek.

Na sterilizaci kočky město Prostějov přispívá až jeden tisíc korun, na kastraci kocoura maximálně šest stovek. Původní výše poskytovaného daru činila tři sta korun bez rozdílu pohlaví kastrovaného zvířete a za každou další kočku, v daném kalendářním roce, to bylo pouze sto padesát korun. S vyšší částkou poskytovaného finančního daru se zvýšil zájmem obyvatel města o příspěvek. „Nyní může žadatel přijít pro příspěvek i vícekrát, uvedená částka se mu nebude snižovat. Musím říci, že ze zvýšeného zájmu mám velkou radost, protože se domnívám, že to vše povede ke snižování počtu toulavých koček v ulicích,“ uvedla náměstkyně prostějovského primátora pro životní prostředí Milada Sokolová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Jak se situace vyvíjela, je patrné z tabulky:

Rok Počet koček (kastrací) Čerpané prostředky – dary v Kč
2021 149 41.450,-
2022  /k 15.6.2022/ 184 152.000,-