OBRAZEM: Krupobití včera Moravském Berouně poškodilo desítky střech

MORAVSKÝ BEROUN – Silná bouřka s kroupami o velikosti golfového míčku zasáhla včera vpodvečer Moravský Beroun a jeho místní části. Na pomoc tamním obyvatelům vyjelo dvanáct jednotek hasičů s výškovou a další speciální technikou.

Krupobití včera vpodvečer v Moravském Berouně poškodilo desítky střech, které bylo nutné provizorně zajistit, aby do nich při dalších srážkách nezatékalo. Hlavní roli tak sehráli hasiči-lezci, kteří budovy zabezpečili plachtami a střešními latěmi. Na místě pracovali až do brzkých ranních hodin, dnes v likvidačních pracích opět pokračují. Celkově krajské operační a informační středisko přijalo přes 50 oznámení v souvislosti se včerejšími srážkami, a to jen v Moravském Berouně a v blízkém okolí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Koordinačně náročnou akci s nasazením hasičů-lezců i velkého množství techniky zaštiťovali naši operační důstojníci a technici, kteří rovněž úzce spolupracovali se štábem velitele zásahu. Ten byl zřízen přímo v Moravském Berouně,“ uvedla krajská mluvčí hasičů Lucie Balážová. Nasazena byla výšková technika, a to konkrétně dvě plošiny a dva žebříky se zalamovacími rameny, které využili hasiči-lezci při zabezpečování střech. Povolán byl rovněž spojový vůz, týlový kontejner a kontejner s materiálem na zabezpečení poškozených staveb.

Na místě operovalo lezecké družstvo z Olomouce a lezecká skupina z Přerova. Zasahovali profesionální hasiči ze stanice Šternberk, Olomouc, Přerov a Prostějov. S nasazením pracovala na odstranění následků krupobití místní jednotka dobrovolných hasičů Moravský Beroun ve spolupráci s jednotkami z blízkého okolí – Domašov nad Bystřicí, Dolany, Bělkovice-Lašťany, Bohuňovice, Jívová, Hlubočky a Huzová.