VIDEO: Cyklista tlačil nákupní vozík se záchodovou mísou

BRNO – Hned několika přestupků se dopustil cyklista, kterého načapali strážníci v Mlýnské ulici. Nejdivnější ale bylo, že za sebou táhl nákupní vozík, v němž měl záchodovou mísu.

V nočních hodinách byla hlídka svědkem toho, jak muž jede na neosvětleném kole, které řídil pouze jednou rukou. Tou druhou přidržoval nákupní košík, ve kterém si trůnila záchodová mísa. „Jeho riskantní jízdu jsme ihned ukončili a vyzvali ho k předložení dokladů. Také jsme ho upozornili, že se dopustil dopravního přestupku,“ informuje tisková mluvčí Městské policie Brno Markéta Skřivánková. Cyklista se strážníky nesouhlasil, případ proto dořeší správní orgán.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Ten den, jen o pár hodin dříve, na Moravském náměstí nerespektoval další cyklista světelný signál na semaforu. „Nejdříve sice ve směru od Žerotínova náměstí na svítící červenou zareagoval a zastavil. Po chvíli se ale začal netrpělivě rozhlížet, a nakonec do křižovatky i přes signál stůj přece jen vjel,“ dodává Skřivánková. K jeho smůle za ním ale stálo služební vozidlo městské policie. Muž připustil, že pochybil, odmítal se ale s hlídkou bavit. I tento případ proto muži zákona postoupili správnímu orgánu.