VIDEO: Sprejery zachytily kamery. Policie pátrá po jejich totožnosti

BRNO – Hned trojice sprejerů podcenila přítomnost bezpečnostních systémů, když poškozovali cizí majetek. Proto při jejich odhalení mohou pomoci policistům z Obvodního oddělení Žabovřesky záběry z bezpečnostních kamer.

Na záběrech z kamer jsou zachyceni pachatelé, kteří svými výtvory poničili nemovitosti v obvodu Žabovřesky. Zatím neznámý muž ve středním věku možná chtěl svým nápisem vyzvat někoho z domu ve Veveří ulici k osobní schůzce. V neobvyklém oblečení s výraznými nápisy poničil svým nápisem vstupní dveře do objektu. V Čichnově ulici se v noci rozhodla dvojice mladíků posprejovat jednu ze stěn tamní kotelny. Vytvořením stříbrného nápisu o rozměrech 2,5 x 3,7 metru způsobili vlastníkovi škodu za nejméně 10 tisíc korun. A do třetice skleněná výloha v Dřevařské ulici přilákala možná mladíka, který během několika vteřin vytvořil sprejem na skleněnou plochu růžový obrazec. „Poznatky k totožnosti sprejerů zachycených na videozáběrech můžete sdělit policistům z Obvodního oddělení Žabovřesky prostřednictvím policejní tísňové linky 158. Policie děkuje za spolupráci,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.