Židovská čtvrť ožije v červenci bohatým programem. Nepropásněte neopakovatelnou atmosféru třebíčských slavností

TŘEBÍČ – Třebíč chystá na červenec další ročník kulturně historické slavnosti Oživené židovské město. Návštěvníci tak budou moci opět naplno zažít atmosféru zaniklé historické čtvrti. A program je opravdu pestrý.

Oblíbené slavnosti proběhnou ve dnech 15. – 17. července. A na co se můžeme těšit? Návštěvníky čekají řemeslné dílny, četnické scénky, ukázky hašení ručními stříkačkami, pouliční umělci, ale i módní přehlídka, kostýmované prohlídky Domu Seligmanna Bauera nebo historický kolotoč, což  je ale jen část bohatého programu, který připravilo Městské kulturní středisko Třebíč. Stopy starých časů navíc umocní vůně kávy a všelijakých dobrot ze stánků a klezmerová hudba v ulicích.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Program zahájí v pátek 15. července v 16:00 hodin taneční soubor Yocheved. Návštěvníkům se poté představí divadelní uskupení Nikdy včas z Moravských Budějovic s představením Trochu vendeta. S komentovanou projekcí historických fotografií z Podklášteří a Židovského města dále vystoupí Zdeněk Prukner a pro děti nebude chybět povídání o četnictvu, malování na keramiku či tvorba pískových obrázků.

Historickou slavnost, navracející každý rok život do židovských uliček, si oblíbili nejen návštěvníci, ale i účinkující, kteří zde bývají pravidelnými hosty. „Třebíč máme rádi, máme u vás přátele a na Oživeném židovském městě vždy vládne skvělá atmosféra,” zdůraznil Jaroslav Kotek z kapely Mackie Messer.

Podrobný program najdou návštěvníci na webových stránkách města, dotazy a bližší informace ohledně vstupenek a rezervací mohou získat v turistickém informačním centru Zadní synagoga, na tel. čísle 568 610 023 nebo na e-mailu infosynagoga@mkstrebic.cz.