Dětské oddělení strakonické nemocnice se na prázdniny stěhuje do jiného pavilonu

STRAKONICE – Dětské oddělení strakonické nemocnice se na větší část letních prázdnin přestěhuje z pavilonu N.O.R.D. do pavilonu operačních oborů. Důvodem je plánovaná rekonstrukce centrální chodby lůžkové části dětského oddělení.

V pavilonu operační oborů najdou dětští pacienti, jejich lékaři a zdravotnický personál zázemí na stanici chirurgie 1. Tam začne dětské oddělení fungovat v pátek 8. července a zůstane pravděpodobně až do druhé poloviny srpna.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Rekonstrukce chodby lůžkové části dětského oddělení byla naplánována na léto, kdy bývá méně hospitalizovaných pacientů. Provoz odborných dětských ambulancí v přízemí pavilonu N.O.R.D. zůstane zachován. Dětská pohotovost (LSPP – lékařská služby první pomoci) bude o prázdninách v provozu také v pavilonu N.O.R.D., a to o víkendech od 8 do 16 hodin. V ostatní dny bude dětská akutní ambulance fungovat na dočasném lůžkovém dětském oddělení, tedy na chirurgii 1.

Během léta budou na dětském oddělení v pavilonu N.O.R.D. vyměněna podlahová krytina, stropní podhledy, zrekonstruována elektroinstalace a instalována nová úsporná led svítidla. Plánované náklady jsou 2 miliony korun. Jeden milion získala nemocnice od Nadačního fondu Kapka naděje, zbytek bude hradit se svých zdrojů.

zdroj: kraj-jihocesky.cz