Policejní kontroly odhalily poslední školní den na silnicích Vysočiny dvě stovky přestupků. Předjíždějící řidiče sledoval dron

KRAJ VYSOČINA – Při dopravně bezpečnostní akci, která ve čtvrtek 30. června proběhla na silnicích Vysočiny, zkontrolovali policisté 919 vozidel a přitom zjistili 206 dopravních přestupků. S odhalováním předjíždějících řidičů jim pomáhal dron.

Nejčastějším přestupkem bylo telefonování při jízdě (32 řidičů) a nepřipoutání bezpečnostním pásem (29 řidičů). U 15 řidičů zjistili policisté špatný stav vozidla a 7 řidičů nemělo v pořádku havarijní pojištění.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

V odpoledních hodinách zahájil svou činnost dron Letecké služby policie České republiky, kterým policisté na silnici I/38 kontrolovali nebezpečně předjíždějící řidiče. „Policisté pomocí dronu zjistili 14 těchto přestupků, kdy řidiči předjížděli v místech, kde jim to zákon o provozu na pozemních komunikacích zakazuje,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Další bezpečnostní akce probíhaly na silnicích Vysočiny v pátek 1. července a pokračovat budou také o víkendu. Během letních prázdnin se policisté zaměří kromě silnic i na vodní toky. „Zaměříme se na dohled nad dodržováním pravidel ze strany vůdců malých plavidel a vodáků. V případě našeho kraje půjde především o kontroly plavidel na Dalešické přehradě. Kontroly se budou týkat také vodní nádrže Švihov, na které platí přísná pravidla chování, neboť přehrada se nachází v ochranném pásmu prvního stupně,“ dodala mluvčí.