Muž nad ránem odešel z chaty. Našli ho utonulého ve Vltavě

PÍSECKO – Tragicky skončilo pátrání po třiačtyřicetiletém muži, který v noci na pátek nepozorovaně odešel z chaty svého švagra v chatové oblasti při ústí zátoky Albrechtického potoka. Ten o něj měl obavy, a tak vše nahlásil na policii. Po oznámení ihned začala rozsáhlá pátrací akce. Muže se podařilo nalézt bohužel již bez známek života v hloubce dvou metrů při ústí zátoky Albrechtického potoka v řece Vltavě.

O případu informovala policejní mluvčí Martina Joklová. „V pátek po jedenácté hodině dopoledne oznámil muž na tísňovou linku policie, že pohřešuje svého švagra, kdy dále uvedl, že odešel z chaty, která se nachází v chatové oblasti při ústí zátoky Albrechtického potoka, na levém břehu řeky Vltavy, pod obcí Albrechtice nad Vltavou, část obce Hladná. Muž se nepozorovaně rozhodl z této chaty po druhé hodině ranní odejít do své chaty, umístěné před zmíněnou zátokou, kam však již nedorazil,“ popsala mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Po oznámení na policii ihned začala rozsáhlá pátrací akce, do které byli nasazeni protivínští policisté, zvíkovští policisté na člunu, dopravní policisté i kompletní výjezd píseckých kriminalistů, potápěčská skupina zásahové jednotky Jihočeského kraje, policejní psovod a byl použit i dron. Do pátrání po pohřešovaném se dále zapojili také hasiči z Týna nad Vltavou a jednotka Jihočeského kraje s barokomorou.

„Pohřešovaného muže se bohužel podařilo nelézt v půl druhé v pátek odpoledne již bez známek života v hloubce dvou metrů týnským hasičům při ústí zátoky Albrechtického potoka v řece Vltavě,“ uvedla Martina Joklová. Přivolaný lékař na místě stanovil pravděpodobnou příčinu smrti utonutím, bližší příčinu určí až zdravotní pitva. Na základě prověřování této tragické události mohl v této nešťastné věci sehrát u 43letého muže nemalou roli i alkohol.