Prudká bouřka napáchala na Břeclavsku a Kyjovsku velké škody

BŘECLAV, HODONÍN – Supercela, která prošla v pátek k večeru v asi padesátikilometrovém pásu od Břeclavska Kyjovskem směrem na Bzenec a Uherské Hradiště bohužel opět napáchala velké škody. Silný vítr lámal stromy a padaly velké kroupy někde i víc jak čtyřcentimetrové.

Vážné škody po bouřce jsou hlášeny z Valtic, Dubňan, Mutěnic, Starého Poddvorova a dalších obcí, kde kroupy zničily úrodu a vinohrady. V Rohatci páteční bouřka zničila obecní velký stan a vzala část střechy kulturáku. Díky práci hasičů už neprší do sálu na parket a podium. „Od půl osmé večer do půlnoci jsme zasahovali celkem ve více jak 70 případech. Spadlé stromy a polámané větve jsme řešili v 47 případech. Nebezpečné stavy jsme odstraňovali sedmnáctkrát, což byly například poškozené střechy nebo spadené dráty elektrického vedení. V osmi případech jsme čerpali vodu. Na Hodonínsku evidujeme 41 zásahů a na Břeclavsku 20. Nejvíce zasaženými městy byly Valtice (12 událostí), Vracov (6 událostí), Bzenec a Dubňany po pěti událostech,“ vyjmenoval mluvčí hasičů Jan Dvořák. Podle energetiků bez proudu zůstávalo v sobotu ráno zhruba 800 domácností na Břeclavsku a Hodonínsku.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv