Jihlava chystá opravu dalších dvou ulic. Místo kočičích hlav bude asfalt

JIHLAVA – Město naplánovalo opravy dalších frekventovaných vozovek a chodníků. Nového kabátu se tak dočkají ulice Bratří Čapků a Seifertova. Rekonstrukce by měly začít v červenci, hotovo má být za rok.

Během letošních prázdnin začne v Jihlavě rekonstrukce části ulic Bratří Čapků – od ulice Seifertova po ulici Žižkova a od ulice Seifertova po ulici Telečská. Dělníci zde současně opraví vodovod a kanalizaci a v plánu je i vybudování nové dešťové kanalizace. Rekonstrukce se samozřejmě bude týkat i povrchu silnice. „Současné žulové kostky tam pracovníci specializované firmy nahradí asfaltem a původní dlažba chodníků bude vyměněna za betonovou,“ uvedl náměstek primátorky Petr Ryška.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Komplexní oprava čeká také ulici Seifertova. I zde je naplánována rekonstrukce kanalizace a vodovodu. „Nedílnou součástí je i výstavba nové komunikace s asfaltovým povrchem, parkovací pás z žulových kostek a chodníky z betonové dlažby,“ doplnil Petr Ryška.

V rámci oprav dojde také na výměnu veřejného osvětlení. V ulici Seifertova nainstaluje specializovaná firma nová svítidla na trakční stožáry, v ulici Bratří Čapků osadí klasické sloupy veřejného osvětlení.

Náklady na opravy obou ulic jsou vyčísleny na 59 milionů korun bez DPH. S dokončením rekonstrukcí město počítá v polovině příštího roku.