Kam se vydat o svátcích? Na pouť, pivní pochod nebo na koncert

ZLÍNSKÝ KRAJ – Státní svátky v úterý 5. a ve středu 6. července nemusíte prosedět doma. Po celém kraji se chystá řada akcí, které potěší jak dospělé, tak děti. Připravili jsme si pro vás několik tipů na kulturní zážitky, které rozhodně stojí zato.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

ZLÍNSKO

Kašava

Na návsi se v úterý už potřetí uskuteční Myslivecké odpoledne. Od 16 hodin se těšte na zvěřinové speciality, tombolu, střelbu ze vzduchovky a k poslechu a tanci zahraje DJ Ivan.

Kochavec

V úterý si od 11 hodin nenechte ujít tradiční Cyrilometodějskou pouť na Kochavci. Po mši svaté vám zahrají Záhorovjané, večer následuje diskotéka. Čeká vás vynikající občerstvení včetně zvěřinových specialit.

Luhačovice

Rybářská chata bude hostit Pivní slavnosti na přehradě. Po oba dny můžete ochutnat skvosty z 19 pivovarů. Úterý vám zpříjemní Laser show DJ Ondy, středu zas posezení u harmoniky.

Zlín

Vydejte se do 70. a 80. let s Českou hračkou. V prostorách 14|15 Baťova Institutu budou moct rodiče svým potomkům ukázat, s čím si hráli v dětství. Vyzkoušejte si Merkur, Dostihy a sázky, stavebnici Walachia nebo Seva, pohrajte si s Igráčky a céčky nebo oranžovou tatrovkou. Přijít můžete po oba dny mezi 10. a 18. hodinou.

Zlínské filmové léto se ve středu přesune do parku Komenského. Od 21.30 se tu bude promítat film Po čem muži touží 2. Vstup na projekci je zdarma.

Pokud je pro vás tím pravým místem k odpočinku zlínská zoo, nenechte si ujít komentované krmení, které se od července vrací po covidové pauze. Komentátoři na vás čekají na 8 stanovištích u oblíbených obyvatel zahrady. Časový rozpis najdete na webu.

VSETÍNSKO

Nový Hrozenkov

Horský hotel po oba dny rozezní Muziky na Kohútce. Vystoupí Spevácka skupina Ostroški, Ženský sbor Karlovjanky, CM Krkostěna, Valašská cimbálová muzika, Trombitáši Štefánikovci, Vlasta Mudríková, Ženský sbor Kudlanky, Guroľsko muzyka ZBUJE, RukyNaDudy. Užijete si i řemeslný jarmark v úterý od 12 hodin, ve středu celý den. Vstupné pro děti je 100 korun, pro dospělé 150 korun.

Rožnov pod Radhoštěm

Ve Valašském muzeu v přírodě se o svátcích setkají hrnčíři, keramici, dráteníci a výrobci včelích produktů. Na Zvonečkovém jarmarku zahraje i Folklorní soubor Beskyd Zubří, Dechová hudba Kotáranka z Lužné, Folklorní soubor Bača z Valašského Meziříčí, Národopisný soubor Závršan z Nedašova, Dechová hudba Miklovci ze Zlína a v kostele sv. Anny se uskuteční varhanní koncert Lindy Sítkové.

Valašská Polanka

Devátý ročník pivního Pochodu kolem Polanky vás v úterý 5. července zavede po hospůdkách a restauracích v Polance. Začíná se mezi 13. a 14. hodinou v Hospodě U Nás, kde se budou vydávat slosovatelné kartičky do tomboly. Dál se vydáte podle mapky se značenou trasou.

KROMĚŘÍŽSKO

Chvalčov

Ve Chvalčově vás v úterý zvou na Cyrilometodějské hody. V areálu před školou, za obecním úřadem a v chalupě zahrádkářů na vás čeká mág Radekr, písničkářka Kaczi, cimbálovka nebo Los Playboys.

Koryčany

Na hrad Cimburk přijede Dětské kočovné divadélko Kyjov. Začíná se v 18 hodin, cena je za běžné vstupné do hradu.

Kroměříž

Letní kino na nádvoří radnice v úterý od 21 hodin nabídne pohádku Tajemství staré bambitky 2. Základní vstupné činí 100 korun, v ceně je i volný vstup na Expozici Karla Kryla. V případě nepříznivého počasí se projekce přesouvá do Klubu Starý pivovar nebo do kina Nadsklepí.

UHERSKOHRADIŠŤSKO

Uherské Hradiště

Slovácké léto v Hradišti pokračuje a i o svátcích nabídne poctivou porci sportu a kultury. Zajděte si na muzikál Jesus Christ Superstar, na Iné Kafe nebo Mňágu a Žďorp. Ve středu si pak nenechte ujít volejbalové finálně českého poháru.

V usedlostech skanzenu Rochus se zabydlí řemeslníci a lidoví tvůrci, kteří vás během prohlídky zasvětí do svého umění. Řemeslné léto návštěvníkům ukáže v úterý i ve středu krásu skanzenu, výhled do krajiny i zvířata a rovněž um některého z rukodělných mistrů. Potkat se můžete třeba s košíkářem, krasličářkou nebo obuvníkem, pozorovat tvorbu cifrování na krojích nebo se dozvědět víc o předení na kolovratu a tkaní na karetkách. Přijďte od 10 do 18 hodin.

Velehrad

Pondělí a úterý bude patřit Dnům lidí dobré vůle. Velehradské slavnosti připomenou 100. výročí založení české Charity a také zahájí přípravy na nadcházející 100. výročí smrti Antonína Cyrila Stojana v roce 1923. Prohlédněte si kompletní program.