Koupaliště v Žamberku je otevřeno. Pyšní se novými atrakcemi pro návštěvníky

ŽAMBERK – Slavnostního otevření městského koupaliště po rekonstrukci se 10. června dočkali obyvatelé Žamberka. Od 6. září 2021 pracovali na změnách koupaliště pracovníci nepřetržitě i v zimě. Návštěvníky jistě potěší nové atrakce i osvětlení.

Hlavním důvodem rekonstrukce bylo odstranění keramického povrchu bazénu a nahrazení nerezovým povrchem. „Došlo k drobné úpravě tvaru bazénu, odbourání přelivových žlábků a jejich novému vybudování. Zastaralá část technologie je vyměněna, všechny důležité rozvody jsou nové,“ sdělila vedoucí odboru majetku a investic Lenka Fránková. Oba ochozy na čas rozděluje nízký plot, který později nahradí túje.

Bazén se pyšní novými atrakcemi. U stromu ve tvaru palmy stojí plameňák s pelikánem a vodní talíř doplňuje pět trysek. Dospělí si mohou dopřát masáž na podvodních lehátkách a děti potěší plovoucí had. Skluzavku ve tvaru žraloka příští rok nahradí točitá skluzavka ve tvaru hada. Dětský bazének má novou skluzavku ve tvaru velryby. Pro imobilní občany slouží vstup do bazénu vedle masážních lehátek. V bazénu je nové podvodní osvětlení s barevnými efekty.

Během rekonstrukce nastal prudký nárůst cen materiálů a stavebních prací a také jejich nedostupnost. Následně stavbu zasáhl válečný konflikt na Ukrajině. S pomocí místních řemeslníků se povedlo poradit si s různými problémy na stavbě. Občané Žamberka tak nezažili žádný koupací výpadek, jako třeba v jiných městech. Cena zakázky dnes by byla až o patnáct milionů vyšší.