Mladý řidič ve Zlíně srazil tři seniory, jeden skončil s těžkým zraněním

ZLÍN – Dvacetiletý řidič Octavie srazil na Štefánikově ulici tři seniory, kteří přecházeli silnici mimo přechod pro chodce. Dvě ženy a jeden muž ve věku 77, 80 a 81 let skončili v nemocnici, jeden z nich utrpěl těžké zranění.

K havárii došlo v neděli krátce před sedmou ráno. „Řidič jel ve směru na Vizovice, přičemž zřejmě přehlédl tři chodce, kteří přecházeli vozovku zprava, od zastávky MHD Školní, mimo přechod pro chodce. Při přejíždění do levého jízdního pruhu a prudkém brzdění narazil nejprve do vozidla zaparkovaného na parkovacím místě na levé straně vozovky a poté do tří chodců, kteří se v tu dobu blížili k chodníku,“ popsala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Všichni chodci po nárazu upadli na vozovku a záchranáři je převezli do nemocnice. Jednaosmdesátiletá žena utrpěla těžké zranění, ostatní dva utrpěli zranění lehčí,“ uvedla Kozumplíková.

Zkouška na přítomnost drog i alkoholu byla negativní. Škoda na autě je vyčíslena na 35 tisíc korun. „Veškeré okolnosti této dopravní nehody prověřují kriminalisté ve spolupráci s dopravními policisty,“ dodala mluvčí.