Od čtvrtka čeká řidiče na silnici I/38 další částečná, čtyři kilometry dlouhá uzavírka!

MLADÁ BOLESLAV – Ve čtvrtek 7.7. 2022 přibude k opravě vytížené trasy podél automobilky pětiměsíční rekonstrukce vozovky, a to na 3,8 kilometru dlouhém úseku silnice I/38 mezi Libichovem a Luštěnicemi.

Kyvadlový provoz

Oprava bude probíhat za provozu při částečné uzavírce silnice I. třídy – vždy na polovině vozovky. V průjezdném jízdním pruhu bude kyvadlový provoz.

Řízení dopravy

Pro lepší průjezdnost zúžené komunikace bude provoz v době od 06:00 do 19:00 hodin řízen proškolenými pracovníky zhotovitele zakázky. Mimo uvedenou dobu bude provoz řídit světelné signalizační zařízení.

Opravy a úpravy

V průběhu oprav dojde k odfrézování stávajících asfaltových vrstev do požadované hloubky a k odstranění stávajícího konstrukčního souvrství po krajích komunikace. Staré konstrukční vrstvy se nahradí novými a provede se úprava a dosypání nezpevněných krajnic.

Stavebními úpravami projdou také propustky, půjde například o nahrazení stávajících kolmých čel šikmými a pročištění odvodňovacích příkopů. Úpravám se nevyhnou ani vodorovná a svislá dopravní značení a bezpečnostní prvky, jako jsou vodící sloupky či svodidla.

Zhotovitelem stavby je společnost Silnice Čáslav, která za 64,26 miliónů korun bez DPH opraví 3,8 kilometrů silnice.

Foto: ŘSD