Opilého topícího se muže vytahovali záchranáři z vody, snažil se skočit znovu

BRNO – Vodní záchranáře i brněnské strážníky v posledních hodinách zaměstnávají lidé, kteří bohužel podceňují riziko utonutí a v silně podnapilém stavu se koupou v přírodních vodních plochách. O minulém víkendu museli společně řešit hned dva podobné případy na Brněnské přehradě.

V sobotu na pláži U sirky se posilnil alkoholem mladý muž a rozhodl se zaskákat si z mola. Nedbal přitom zákazu opilých osob vstupovat na molo nebo z něj skákat do vody. Jedenatřicetiletý rekreant se ale po chvíli začal topit, záchranáři ho proto vytáhli na břeh a poučili, aby to vody již nevstupoval. Jejich varování ale bral na lehkou váhu a snažil se všemožně dostat zpět. Záchranáři zavolali na pomoc strážníky, kterým plavec řekl, že sem přijel s vidinou zaskákat si do vody a vůbec mu nevadilo, že předtím vypil deset piv. „Dechová zkouška přinesla výsledek 2,37 promile, proto v doprovodu hlídky zamířil sanitkou na záchytku k vystřízlivění. Ze svého protiprávního jednání se bude zodpovídat správnímu orgánu,“ dodává Pavel Šoba, mluvčí městské policie.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Dalším, kdo bral riziko na lehkou váhu, byla devětačtyřicetiletá žena, která se rozhodla v úrovni Sokolského koupaliště plavat na protější břeh přehrady. Také k ní museli vyrazit strážníci a vodní záchranáři. Žena nadýchala dvě promile a lékař rozhodl o jejím převozu do nemocnice.