Meteorologové zpřísnili výstrahu před bouřkami, spadnout může až 70 milimetrů srážek

ZLÍNSKÝ KRAJ – Český hydrometeorologický ústav dnes zvýšil varování před silnými bouřkami na druhý stupeň nebezpečí. Četnější srážky by mohly rychle zvednout hladiny některých toků.

Vydaná výstraha bude platit až do dnešní 20. hodiny pro celý Zlínský kraj. „Očekává se výskyt velmi silných bouřek, zejména s krátkodobými úhrny kolem 50 milimetrů. V kombinaci s deštěm, do kterého budou bouřky přecházet, může spadnout ojediněle až 70 milimetrů. Ojediněle může docházet k prudkým vzestupům hladin menších toků,“ varují meteorologové.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Lokálně se může objevit přívalový déšť, čímž může dojít k zatopení podchodů a sklepů, podemletí komunikací nebo jejich zanesení unášeným materiálem. Lidé by také měli zabezpečit okna dveře a všechny volně uložené předměty. „Lze očekávat škody na majetku, výpadky v energetice, problémy v dopravě a podobně. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty, případně i kroupami,“ upozorňují odborníci z ČHMÚ.