VIDEO: Na technickou kontrolu jel opilý, auto zapíchl do příkopu v Olbramovicích

ZNOJMO – Při kondiční jízdě nemohli pohořeličtí profesionální hasiči uvěřit vlastním očím. V Olbramovicích na Znojemsku totiž uviděli v příkopě doslova zapíchnuté zánovní vozidlo, ze kterého zrovna vystupoval starší řidič.

V Olbramovicích na Znojemsku řidič zapíchl auto do příkopu. Když mu hasiči a záchranáři přispěchali na pomoc, ucítili silný alkoholový odér. Přivolaným policistům hříšník opakovaně nadýchal vysoké hodnoty převyšující 2,5 promile. Navíc se jim svěřil, že s vozem právě mířil na nedalekou stanici technické kontroly. Jenomže zřejmě na kuráž se předtím posilnil několika pivy a vodkou. „Teď už je ale jisté, že pravidelnou prohlídku může na nějakou dobu určitě odložit. Kromě zákazu řízení mu totiž hrozí i několikaletý pobyt za mřížemi,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Jak Petr Vala doplnil, alkohol významně ovlivňuje naše vnímání. Narušená je schopnost koordinace, rovnováhy, odhadu vzdálenosti, člověk reaguje se zpožděním a navíc neadekvátně. Mimo to se účinkem alkoholu zmenšuje zorné pole, což má za následek tzv. tunelové vidění. To všechno může mít naprosto fatální následky.