Během svátečních dnů se při sedmi bouračkách zranilo šest lidí

KRÁLOVÉHRADECKO – Náraz auta do stromu, střet osobního vozidla s motorkou, nebo uvolněné kolo od náklaďáku, které narazilo do projíždějícího auta. Profesionální a dobrovolné hasičské jednotky byly zapotřebí napříč krajem, na mnohá z míst musela také zdravotnická záchranná služba.

Na Hradecku došlo ke třem bouračkám. V úterý krátce po půl osmé večer se v Poštovní ulici v Březhradě srazila dvě osobní auta. Jedno z nich zůstalo převrácené na střeše. K jednomu zraněnému musela přispěchat zdravotnická záchranná služba. Na místě zasahující profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a Hradec Králové – Pražská, odstranili následky nehody.

Ve středu se staly dvě nehody. K první z nich došlo těsně před druhou hodinou odpolední v Hradci Králové v ulici Akademika Bedrny. Zde se střetla dvě osobní vozidla, jedno poté skončilo na chodníku a druhé blokovalo průjezd křižovatkou. O dva zraněné se museli postarat záchranáři. Místní profesionální hasiči z centrální stanice zabezpečili obě vozidla a uvolnili komunikaci.

V katastru obce Roudnice vyjelo osobní auto mimo silnici a bouralo do stromu. K nehodě došlo krátce před osmou hodinou večerní. Na místo přispěchali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a dobrovolná jednotka Nechanice. Jednotky zabezpečily místo události. Při nehodě se jeden člověk zranil a skončil v péči zdravotnické záchranné služby.

Na Jičínsku se bouralo dvakrát. V úterý, těsně před půl třetí odpoledne, došlo na silnici č. 16 u Nové Paky mezi Vrchovinou a Vidochovem ke srážce osobního auta s motocyklem. „Profesionální a dobrovolní hasiči z Nové Paky zabezpečovali místo události, komunikace byla na nezbytně nutnou dobu při záchranných pracích a vyšetřování nehody uzavřena. Jedna osoba byla v péči posádky ZZS,“ komentuje zásah mluvčí hasičů Martina Götzová. Jednotky se postaraly o úklid silnice.

Ve středu na silnici č. 16 u Vidochova došlo ke střetu dvou osobních aut. Nehoda se stala těsně před třetí hodinou odpolední. Jedno z vozidel po ní zůstalo na silnici a druhé na louce. Naštěstí se nikdo nezranil. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Nové Paky, kteří provedli odstranění následků nehody, uklidili silnici a pomohli s naložením na odtah. Tři malí účastníci dopravní nehody dostali od hasičů za svou statečnost dráčka Záchranáčka.

Na Náchodsku došlo k jedné bouračce. Ve středu, krátce před sedmou hodinou večerní, na obchvatu České Skalice se náklaďáku uvolnilo kolo, které poté narazilo do projíždějícího osobního auta. Při nehodě se bohužel jeden člověk zranil a potřeboval péči záchranářů. Profesionální hasiči z Jaroměře zabezpečili místo události, silnice v tu chvíli byla průjezdná jen kyvadlově. Po vyšetřování ze strany Policie ČR pomohli hasiči s naložením na odtah a zajistili úklid vozovky.

Na Trutnovsku se bouralo také jednou. V úterý, krátce před polednem, na silnici č. 37 havarovalo osobní auto, které za sebou táhlo vlek s naloženým osobním vozidlem. Při nehodě se naštěstí nikdo nezranil. Průjezd v místě nehody byl částečně blokován. Profesionální hasiči z Trutnova zabezpečili místo zásahu a postarali se o uvolnění vozovky. Auto, které tvořilo překážku, hasiči odstranili.