Mateřská škola v Měšicích si polepší. Získá novou učebnu

TÁBOR – Příměstská část Měšice je největší „osadou“ Tábora. Žije tu 1800 obyvatel a nadále se rozvíjí. Velmi dobře zde funguje Základní škola a Mateřská škola Měšice. Její dvoutřídní školka však bojuje s malou kapacitou. To by se však brzy mělo změnit.

Jak informoval mluvčí táborské radnice Luboš Dvořák, žadatele o umístění zde musí často odmítat. „Letos jsme odmítli patnáct dětí. V každé třídě přitom máme osmadvacet dětí, což je počet, který nám rada města povoluje na výjimku. Chci zdůraznit, že letos jsme odmítli přijmout děti, které pocházely z naší spádové oblasti,“ uvedla ředitelka školy Hana Saláková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Teď se však blíží lepší časy. Radní města začátkem června vybrali stavební firmu, která ve školce zrealizuje přístavbu v podobě další třídy. Výběrové řízení vyhrála mezi sedmi uchazeči firma, která už se školou v Měšicích má zkušenosti. V minulých letech zde prováděla celkovou opravu fasády.

Podle informací z vedení školy si firma staveniště převezme v pondělí 11. července 2022. Stavba tu potrvá do jara 2023. Cenu zakázky se podařilo velmi dobře vysoutěžit. Místo plánovaných 14 milionů korun bude dílo stát zhruba 11,6 milionu korun včetně DPH.

Přístavba o rozměrech 10,5 x 21 metrů se propojí se stávajícím objektem školky a tělocvičny směrem do školní zahrady. Investice vytvoří učební a odpočinkovou část, šatnu, WC, sklad lůžkovin, výdejnu jídla. „Nová třída školky je naším dlouhodobým přáním. Moc se na ni těšíme, protože ji potřebujeme,“ uvedla ředitelka ZŠ a MŠ Měšice.