Mezinárodní týden turistiky nově nabídne i trasy pro cyklisty

VSETÍN – 31. ročník Mezinárodního týdne turistiky se blíží, ve dnech 9. – 15. července proběhne na Valašsku a pořadatelé si připravili pro zájemce novinky.

Tou první je, že krásy Valašska mohou nově obdivovat účastníci ze sedla kola. Ke každé z plánovaných turistických tras jsou připraveny i cyklotrasy. „Další novinkou je možnost načíst si trasy pro jednotlivé dny v elektronické podobě přímo do telefonu, přičemž ale k dispozici budou nadále i mapy v listinné podobě,“ uvedl starosta Jiří Růžička. K dispozici budou i nové trasy spojené s uměním a historií valašské krajiny.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Program odstartuje v sobotu od 8 do 22 hodin prezentací na městském úřadě, slavnostní zahájení je naplánováno na 19:30 v Domě kultury. A kam vlastně turisté v rámci 31. ročníku MTTV zavítají? Podívají se například k obelisku 18. poledníku nad Vesníkem, na Svantovítovu skálu či Ochmelov, do slovenských Strážovských vrchů, k památníkům TGM a Franze Josefa u Valašského Meziříčí či na Prženské paseky. Vždy jsou dvě trasy, kratší o délce 10 – 15 kilometrů a delší s 20 – 30 kilometry. Ve čtvrtek 14. července proběhne slavnostní setkání všech účastníků.