Mladík se neštítil okrádat rodinu a známé, hrozí mu tři roky vězení

KROMĚŘÍŽSKO – Do vězení se může vrátit už dříve trestaný osmadvacetiletý muž z Hulínska. Policisté ho tentokrát podezřívají z krádeže a výtržnictví. Dnes o tom informovala policejní mluvčí Barbora Balášová.

Začátkem letošního května si muž půjčil od známého mobilní telefon, aby si mohl zavolat. S mobilem ale odešel a majiteli způsobil škodu za dva tisíce korun. „Když se po nějaké době s poškozeným potkal, nejen že mu nevrátil mobil, ale byl na něj navíc hrubý a dal mu facku,“ doplnila Balášová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

O pár dní později demontoval zadní kola jízdních kol, která byla uzamčena u vchodu do bytového domu. Ty pak věnoval svým známým. Způsobil tím škodu za tisíc korun.

V polovině května zavítal do domu svých příbuzných. „V nestřeženém okamžiku odcizil peníze z kabelky i z opodál odložené peněženky a také se dostal k obálce s finanční hotovostí sedm tisíc korun. Tímto si přišel na více jak devět tisíc korun,“ uvedla Balášová.

„Uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl za takový čin v posledních třech letech potrestán odnětím svobody, na konci roku 2019 byl propuštěn z vězení. Nyní mu za jeho trestnou činnost hrozí až tři roky vězení,“ uzavřela mluvčí.