Na louce v Moravské Třebové vyrostla pro pacienty nová nemocnice následné péče

MORAVSKÁ TŘEBOVÁ – Stavba moderní nemocnice následné péče začala v září před dvěma lety. Od 29. června už nová nemocnice stojí na louce v prostoru po zbourané dětské nemocnici. Pro pacienty je připraveno devadesát lůžek nebo třeba moderní rehabilitace.

Nemocnice zahrnuje laboratoře, administrativní zázemí, stravovací provoz a výjezdovou stanici Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje. Zajímavostí je použití sádrových omítek ve všech vnitřních prostorách, jejichž složení přispívá ke zdravějšímu prostředí. „Jsem přesvědčena, že toto moderní prostředí pomůže přilákat do Moravské Třebové další lékaře,“ sdělila náměstkyně hejtmana pro oblast zdravotnictví Michaela Matoušková. Na základně Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje, která je součástí areálu, získávají krajští záchranáři další prostory pro své posádky.

Jedná se o jednu z největších krajských investic do zdravotnictví vůbec. „Sluší se poděkovat městu, které nám pro výstavbu nové nemocnice darovalo samotný pozemek,“ řekl hejtman Martin Netolický. Stavbu zajišťovala společnost VCES. Celý projekt vyšel na dvě stě devadesát tři milionů korun.