Nové Vinohrady s Líšní propojí bezbariérová lávka

BRNO – Na Jedovnické vznikne bezbariérová lávka, která propojí soubor budov Nové Vinohrady s městskou částí Líšeň. Lávka pro pěší i cyklisty protne čtyřproudou silnici, bude 50 metrů dlouhá a 4 metry široká.

Jelikož se v lokalitě plánuje výstavba administrativně-obchodního a bytového souboru Nové Vinohrady a očekává se zvýšený pohyb chodců, radní rozhodli o umístění lávky, která propojí místo s Líšní a také nahradí stávající přechod. „Přesné technické řešení bude navrženo až v dalších stupních dokumentace. Požadujeme, aby při návrhu byly respektovány stávající stromy a aby byla prověřena možnost využití prvků takzvané modrozelené infrastruktury,“ řekl 1. náměstek primátorky Petr Hladík.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Orientační cena je stanovena na 24,6 milionu korun, téměř 10 milionů poskytne společnost Jedovnická, která také vybuduje veřejnou a dopravní infrastrukturu včetně zeleně a poté ji předá do vlastnictví města. Další dotace by mohla být ze Státního fondu dopravní infastruktury, přihlášku město zašle na podzim tohoto roku.