Opilé patnáctileté chlapce vyhmátli policisté na Třebíčsku. Jeden byl zpitý do němoty

TŘEBÍČ – Strávit začátek prázdnin v alkoholovém opojení se povedlo dvěma nezletilým chlapcům z Třebíčska. Jeden z nich to tak přehnal, že nezvládl ani dechovou zkoušku. Oba hoši skončili v nemocnici.

Na dvojici opilých chlapců, ležících před budovou na Hrotovicku, upozornil policii telefonicky náhodný svědek. Stalo se tak ve středu 6. července před osmou hodinou večer. „Policisté na místě zjistili, že se jedná o dva chlapce ve věku kolem patnácti let. Starší z nich nebyl schopen komunikace ani provedení dechové zkoušky. Mladší chlapec nadýchal přes jedno promile alkoholu,“ uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Na místo dorazila záchranná služba, stav chlapců si vyžádal okamžitý převoz do nemocnice. Policisté informovali rodiče i odbor sociálně právní ochrany dětí a nyní zjišťují, jak se oba mladiství k alkoholu dostali. „Případ policisté šetří pro podezření ze spáchání přestupkového jednání,“ dodala mluvčí.