V Jihlavě odstartoval multižánrový hudební festival Vysočina Fest

JIHLAVA – Po dvouleté pauze se do areálu jihlavského letního kina vrátil hudební festival Vysočina Fest. Návštěvníky čeká třídenní maraton, který představí to nejlepší z naší hudební scény. A chybět nebudou ani oblíbené kapely z Vysočiny.

Hlavním partnerem pro letošní rok se stalo město Jihlava. „Jsem velmi rád, že se už tento čtvrtek 7. července naše letní kino naplní a zažije opět chvíle plné hudby, zábavy i setkání. Letňák je prostě nejlepší scéna v České republice. Doufám, že se tam potkáme,“ řekl k zahájení festivalu náměstek primátorky Vít Zeman.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Na hlavní stage nazvané Město Jihlava během tří dnů vystoupí například skupiny Mirai, Wanastowi vjecy, Anna K., David Koller, Chinaski, Kapitán Demo nebo No Name. Podrobný program je uveden zde a plán areálu zde.

Během celého festivalu bude pro návštěvníky otevřený i stan města Jihlava. „Vzhledem k počasí, které na dobu festivalu hlásí, tam bude pro zájemce k dispozici zdarma na 500 pláštěnek. Připraveny máme ale i lékárničky a pro děti například bublifuky. Náš stánek najdete hned u hlavního vchodu do areálu letního kina,“ uvedl mluvčí magistrátu Radovan Daněk. Kromě toho zde budou moci návštěvníci zakoupit i podsedáky nebo trička.

Na bezpečnost v okolí amfitéatru na Heulose, stejně jako v ulicích města, budou během festivalu dohlížet i městští strážníci. „Pomáhat nám v tom bude kamerový systém,“ dodal jejich velitel Jan Frenc.