Výstava supersportů ve Zlatém jablku představí ikony asfaltu i nejrychlejší vozy na světě

ZLÍN – 13 dravých závodních motorek, 6 extrémně rychlých supersportů a další unikátní exponáty, které voní benzínem. Dvě z nich vyzkoušeli Belmondo i McQueen ve filmu. To vše nabídne v následujících třech týdnech zcela jedinečná výstava motorsportů, jejíž první část již parkuje v obchodním a nákupním centru Zlaté jablko. Řadu z exponátů bude mít možnost veřejnost vidět vůbec poprvé.

Expozice potrvá do 24. července a je rozdělená na tři týdenní etapy. V prvním týdnu si na své přijdou zejména milovníci Moto GP a WSBK. „Výstavu zahajujeme přehlídkou motocyklů Ducati. Ve Zlatém jablku bude po celý týden k vidění deset dravých závodních motocyklů ze soukromé sbírky. Fanoušci budou mít jedinečnou možnost si prohlédnout například stroj DUCATI DESMOSEDICI RR, speciální motocykl postavený na Moto GP se silniční registrací 1 500 kusů na světě, a navíc podepsaný třemi mistry světa. Dalším zajímavým kusem je i motocykl konstruovaný speciálně pro pětinásobného mistra světa Moto GP Jorge Lorenza DUCATI V4 S WDW 2018 Race of Champions Misano Jorge Lorenzo,“ upozornil ředitel Zlatého jablka Jiří Kratochvíl a dodal, že vystavené stroje Ducati mají mimořádnou sběratelskou hodnotu. Závodní exponáty pak doplní i dva výjimečné motocykly, na kterých se na filmovém plátně proháněl Jean-Paul Belmondo či Steve McQueen.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V pondělí 11. července prostory Zlatého jablka zaplní na týden ikonické sportovní vozy té nejvyšší rychlosti. Návštěvníci budou mít možnost vidět například Ferrari 488 Pista Spider – vůz, který je schopný z nuly na sto kilometrů zrychlit za těžko představitelné 2,85 sekundy. K prohlédnutí bude i Mc Laren 650S Spider nebo Ferrari California T 70 Anniversary One off #14.

V poslední etapě výstavy od 18. července pak budou ve zlínském obchodním centru parkovat jak závodní motocykly, tak závodní auta. Opět to budou jedinečné modely známých značek Ferrari, Lamborghini, Ducati či MV Augusta. „Tato třítýdenní expozice supersportů je naprosto unikátní, protože na jednom místě budou postupně k vidění skvosty ze světa rychlosti, které pochází ze soukromé sbírky,“ doplňuje Jiří Kratochvíl.

Po celou dobu bude vedle závodních vozidel vystavena také celá řada zajímavých artefaktů, které jsou spojeny se závody na asfaltu. Návštěvníci si mohou prohlédnout například originální fotografie podepsané legendárními jezdci, závodní kombinézy slavných jezdců či modely aut. „Zajímavostí je třeba tričko či rukavice legendy Michaela Schumachera nebo kolo z jeho formule,“ přiblížil Jiří Kratochvíl.

Výstava supersportů potrvá až do 24. července po celou provozní dobu obchodního centra. Vstup je zdarma.

Foto: archiv OC Zlaté jablko
Foto: archiv OC Zlaté jablko
Foto: archiv OC Zlaté jablko
Foto: archiv OC Zlaté jablko
Foto: archiv OC Zlaté jablko
Foto: archiv OC Zlaté jablko