Plameny zachvátily karavan a dřevěné obložení hospody

OSTROŽSKÁ NOVÁ VES – Hned dva oznamovatelé včera nahlásili v rozmezí jedné minuty dva rozdílné požáry v Ostrožské Nové Vsi. První v 14.27 sdělil, že hoří chatka a karavan na ulici Mírová, druhý následně oznámil, že došlo k výbuchu auta na ulici Nová.

Na pomoc se vydaly čtyři jednotky hasičů. „K místu požáru nás naváděl tmavý kouř. Po příjezdu na místo jsme zjistili, že hoří obytný vůz a dřevěné obložení hospody. Obě oznámení se tak vztahovaly k jediné události. K uhašení jsme nasadili tři vysokotlaké proudy vody,“ uvedl mluvčí hasičů Roman Žemlička.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„Majitelé karavanu vyšetřovateli hasičů sdělili, že se připravovali s karavanem na dovolenou. Požár zjistili tak, že uslyšeli ránu, které nepřikládali zvláštní význam. Až když uslyšeli praskání, šli se podívat co se děje a zjistili, že karavan hoří z prostoru kabiny. Rozběhli se pro hasicí přístroj, ale po návratu už byla intenzita požáru vysoká a nemělo už smysl hasit,“ vylíčil Žemlička.

Příčinu neštěstí teď zjišťují hasiči. „Škoda způsobená požárem, byla vyčíslena v předběžné výši 750 tisíc korun. Uchráněny byly hodnoty v předběžné výši 2 miliony korun. K zranění osob nedošlo,“ dodal Žemlička.

Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK
Foto: HZS ZK