Řidič karavanu srazil cyklistu a ujel. Policisté hledají svědky

ČESKOBUDĚJOVICKO – Českobudějovičtí dopravní policisté hledají svědky dopravní nehody cyklisty. Toho u Plané u Českých Budějovic srazil řidič karavanu a z místa ujel. Cyklista upadl na silnici a zranil se. Policisté se nyní obrací na případné svědky, kteří by mohli průběh nehody objasnit.

Nehoda se stala 6. července ve čtvrt na pět na silnici I/3 u obce Planá u Českých Budějovic. Ve směru od Plané do Českých Budějovic jel řidič s obytným vozidlem (karavanem) bílé barvy, začal předjíždět cyklistu, který jel na jízdním kole značky AirStreeem ve stejném směru jízdy.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„V daném okamžiku tento cyklista objížděl nákladní vozidlo značky Mercedes, které bylo odstavené u pravého okraje komunikace a přesahovalo do pravého jízdního pruhu o několik desítek centimetrů. Řidič karavanu však při předjíždění cyklisty pravděpodobně nedodržel povinný odstup jeden a půl metru a natlačil cyklistu na stojící nákladní vozidlo. Cyklista následně upadl na silnici a zranil se. Řidič obytného vozidla však na místě nezastavil a z místa dopravní nehody ujel, aniž by událost oznámil a poskytl cyklistovi první pomoc,“ popsala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Pokud jste byli svědky této nehody nebo pokud jste místem projížděli se zapnutou palubní kamerou a mohli byste svojí výpovědí pomoci policistům objasnit průběh této dopravní nehody a pomoci tím nalézt pachatele, volejte na telefonní číslo 974 226 586, 974 226 588 nebo přímo na linku 158.