Studenti se dočkali proměny dalšího vchodu školy

TRUTNOVSKO – Dveře do historické budovy střední školy vznikaly na přelomu 19. a 20. století. Nyní se gymnázium může pyšnit rekonstruovanými mřížemi na obou vchodech, první práce proběhly již před lety, ty další byly dokončeny letos.

Před čtyřmi lety proběhla renovace kovaných dveří do historické budovy gymnázia ve Dvoře Králové nad Labem, konkrétně jde o vchod blíže k náměstí Václava Hanky. Uplynulého půl roku se pracovalo na restaurování mříže i na druhém vchodu, při čelním pohledu jde o ten levý. Práce byly náročné jak z hlediska výroby nových prvků, tak i kvůli omezení od památkářů. „Během renovace dveří kováři nahradili nově vykovanými prvky více než polovinu plochy původní mříže. Při opětovné kompletaci dveří pak ukryli do jejich útrob vzkaz pro budoucí generace, noviny ze současné doby a další drobnosti včetně dobových mincí nebo přehledu cen základních potravin a pohonných hmot,“ dodává za město Miroslava Kameníková.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Foto: Oficiální www města Dvůr Králové nad Labem