Vyrazíte o prázdninách do elektrárny?

TEMELÍN – Víte, co se ukrývá uvnitř elektrárny? Chcete si vyzkoušet virtuální realitu, fyzikální pokusy a interaktivní modely? Program nabitý zážitky a spousta dárků pro děti jsou největší prázdninová lákadla infocentra temelínské elektrárny. Speciální zábavu zažijete ale jen o prázdninách, tak si ji nenechte ujít!

Víte, co je srdcem jaderné elektrárny? Jak je vysoká větrná elektrárna? Vyrábí fotovoltaiky proud, i když je venku pod mrakem? Odpovědi se dozvíte právě během komentovaných prohlídek z úst odborných poradců, tak je dobře poslouchejte. Možná je pak zužitkujete bleskovém energetickém kvízu, za jehož zvládnutí budete odměněni cenou. “Mezi letošními novinkami je virtuální tour, která vás díky speciálním brýlím přenese až k temelínskému reaktoru, nebo nové interaktivní modely a pokusy. Ti nejmenší se mohou dle libosti vyřádit v hracích koutcích,” zve vedoucí Infocentra ČEZ Kateřina Bartůšková.

A aby toho hraní nebylo málo, pro všechny děti do 18 let je připraven krátký on-line kvíz o hezké ceny. Odměnu si odnese každý, kdo správně odpoví na všech pět otázek týkajících se výroby čisté elektřiny z bezemisních zdrojů. Tak neváhejte a projděte se v červenci a srpnu virtuální realitou, zapojte se do pokusů a podívejte se do provozu Jaderné elektrárny v Temelíně.