Auto s migranty se pustilo do honičky s policií, havarovalo v Bečvě

VSETÍNSKO – Policisté pátrají po dvou migrantech z Blízkého východu. Ti unikli policistům krátce po honičce s autem, které utečence převáželo. Dnes o tom informoval policejní mluvčí Petr Jaroš.

Policejní hlídka včera odpoledne měřila rychlost v Novém Hrozenkově. „Krátce po šestnácté hodině chtěli policisté zastavit automobil značky Volkswagen, který jel v obci rychlostí 68 kilometrů za hodinu. Řidič však na výzvu k zastavení nereagoval a naopak začal policistům ujíždět ve směru na obec Halenkov. Mezi obcemi Halenkov a Huslenky řidič odbočil mimo komunikaci a po louce ujížděl k řece Bečvě. A v ní nakonec automobil skončil převrácený na jednom z boků,“ vylíčil Jaroš.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Z havarovaného auta postupně vylezlo šest lidí, kteří se snažili uprchnout na druhý břeh. „Čtyři osoby se policistům podařilo vypátrat, dva muži, pravděpodobně řidič a jeho spolujezdec, z místa utekli.
Na místě po mužích pátralo 15 policistů a zanedlouho nad okolím havárie létal i přivolaný policejní vrtulník,“ uvedl Jaroš.

Čtyři cizinci bez dokladů původem z Blízkého východu museli být ošetřeni ve vsetínské nemocnici. Policisté s nimi budou za pomoci tlumočníka provádět další procesní úkony.

Vsetínští policisté nyní žádají veřejnost o pomoc. „Dva muži, kteří měli v pondělí po šestnácté hodině utéct z místa havárie v katastru obce Halenkov, jsou pravděpodobně taktéž cizinci a není vyloučeno, že je mohl během uplynulých hodin někdo vidět. Kriminalistům by určitě pomohly i záběry z kamer umístěných v automobilech, jež se mohly s tmavým vozidlem značky Volkswagen Touareg s polskou mezinárodní poznávací značkou střetnout. Případné informace přijmeme na kterékoliv policejní služebně či prostřednictvím linky 158,“ vyzval Petr Jaroš.