Na Kraví hoře se uhnízdilo Slunce

BRNO – Až do neděle 17. července si můžete prohlédnout na Kraví hoře model Slunce, takzvanou Heliosféru. Jedná se o nejnovější přírůstek do rodiny nafukovacích modelů těles hvězdárny a planetária.

Slunce je hlavním tématem červencového Festivalu planet, kdy se představil nafukovací model Heliosféra, který se zařadil po boku Lunalónu, Marsmelounu a Terralónu. Heliosféra vznikla jako podoba Slunce v ultrafialovém oboru elektromagnetického spektra. Návštěvníci tak mohou obdivovat řadu jevů lidskému zraku neviditelných, jako erupce magmatu či koronární díry. Každý den zjistíte více od 20 hodin při přednášce.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Program začíná vždy ve 14 hodin nafouknutím Heliosféry v parku a trvá až do 23:30. Přímo před budovou hvězdárny si prohlédnete nafouknutou Nanostrukturu a Sluneční soustavu. Každý den jsou připraveny tematické pořady v digitáriu a také letní kino na hvězdárně, to začíná vždy ve 21:30. Festival zve i na doprovodné tematické akce. Dnes byl představen první snímek z James Webb Space Telescope a zítra se uskuteční sraz majitelů světelných mečů.