Pětadvacet migrantů z Bangladéže procházelo za tmy Vysočinou. Skončili v policejních celách

KRAJ VYSOČINA – Další případ nelegální migrace řešili v pátek 8. července policisté na Jihlavsku. Kolem třetí hodiny ráno zadrželi pětadvacet mužů, kteří údajně vystoupili za kamionu a chtěli se dostat do Itálie. O případu dnes informovala mluvčí policie Jana Kroutilová.

Podezřelé skupiny mužů se zavazadly si na silnici mezi Jersínem a Nadějovem všiml projíždějící řidič. Po příjezdu policie se někteří migranti snažili uprchnout, nebylo jim to ale nic platné. Policisté následně zjistili, že se jedná o státní příslušníky Bangladéže a že muži u sebe nemají žádné doklady.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

„Cizinci uváděli, že údajně v Rumunsku nastoupili do nějakého kamionu, ve kterém cestovali přes Slovensko a nedaleko místa, kde byli zadrženi, měli z kamionu vystoupit. Jejich cílovou zemí měla být údajně Itálie,“ informovala mluvčí.

Žádný z mužů neměl oprávnění k pobytu na našem území, takže jejich cesta směřovala do policejních cel. Vzhledem k vysokému počtu byla skupina přerozdělena do dalších krajů, na Vysočině zůstalo jen šest cizinců. „Se všemi migranty policisté zahájili za účasti tlumočníka správní řízení ve věci jejich správního vyhoštění z území České republiky. Policisté poté cizince umístili do zařízení pro zajištěné cizince,“ dodala Jana Kroutilová.

Foto: Policie ČR