Video: Bez řidičáku a pod vlivem drog chtěl na motorce ujet policistům

TRUTNOVSKO – Uplynulou neděli si trutnovští policisté všimli v Náchodské ulici krátce po deváté hodině večerní motorkáře, který předjížděl přes odbočovací pruh. Pomocí výstražných světel se ho snažili zastavit, vypadalo to, že s tím byl srozuměn. Jakmile však začali policisté vystupovat ze služebního vozidla, začal motorkář ujíždět.

„Policisté se neprodleně vrátili do vozidla a rozjeli se za ním, museli zrychlit až na 141 km/h v obci, aby jim neujel. O pár kilometrů dál však v neprůjezdném terénu havaroval a policisté ho dohonili a následně zajistili.  Při prohlídce jsme u něho nalezli plynovou pistoli, kterou jsme mu odebrali,“ říká mluvčí policistů Šárka Pižlová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Dvaatřicetiletý muž hlídce sdělil, že má vysloven zákaz řízení motorových vozidel a ujížděl, protože se bál, aby neskončil ve vězení. Moc dobře věděl proč tak udělal, neboť nejen, že má zákaz řízení do října 2022, ale také jel na polském motocyklu Suzuki s umístěnou německou neexistující poznávací značku, a to nebylo zdaleka vše.

Policisté podrobili muže dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která ukázala negativní výsledek. Jinak to však bylo s orientačním testem na drogy, ten ukázal pozitivní výsledek. Lékařské vyšetření s odběrem krve odmítl s tím, že si je vědom toho, že je „pod vlivem“. Muž se přiznal k požití kokainu a marihuany o uplynulém víkendu a také se přiznal k tomu, že má u sebe drogy.

„Policisté u něho tyto nalezené drogy zajistili a postoupí je ke znaleckému zkoumání z odvětví chemie. Jednalo se o necelých 20 g sypké látky (kokain) a přes 20 g sušiny (marihuany),“ dodává mluvčí.  Hříšník může za své skutky skončit až na dva roky ve vězení.