Osm hasičských jednotek muselo přispěchat k požáru seníku

NÁCHODSKO – Toto úterý byl o půl čtvrté odpoledne na tísňovou linku hasičů nahlášen požár seníku v České Metuji. Jednotky na místě spolupracovali s místními zaměstnanci, kteří z haly zasažené požárem vyváželi seno do ohraničené betonové jámy. Hasiči bojovali s požárem několik hodin.

„Hala o rozměrech cca 30×10 m byla naplněna senem asi ze čtvrtiny, materiál bylo potřeba vyskladnit a uhasit všechna ohniska. Aby měly jednotky na místě dostatek hasební vody, bylo zřízeno jedno čerpací stanoviště,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Kolem sedmé hodiny večerní byl požár zcela zlikvidován. Dohlídku nad místem a vyvezeným materiálem drží majitel. Škoda, kterou oheň napáchal je zhruba 20 tisíc korun. Hasičům se rychlým zásahem podařilo zachránit majetek výši téměř 8 milionů korun.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Náchoda a Broumova a dobrovolné jednotky Police nad Metují, Žďár nad Metuji, Teplice nad Metují, Bukovice, Česká Metuje a Velké Petrovice.