V Domažlicích proběhnou dvě velké stavební akce za více než 32 milionů korun

DOMAŽLICE – Město Domažlice bude opět o něco krásnější. Zdejší zastupitelé totiž schválili čerpání prostředků z investiční rezervy rozpočtu pro následující dvě velké stavební akce.

První z nich je rekonstrukce ulice Kosmonautů. Místní komunikace je navržena jako zóna s dopravním omezením s nejvyšší dovolenou rychlostí 30 km/h.  Pro zvýraznění rozdílu ve změně povolené rychlosti bude na začátku rekonstruované komunikace zřízen lichoběžníkový zpomalovací práh. O celkovou rekonstrukci této lokality mělo ve výběrovém řízení zájem pět firem. Nejvýhodnější nabídku podala firma Porr, stavbu provede za 11 184 030 korun. ,,Je to o 600 tisíc korun pod předpokládanou částkou,“ zmínil na jednání zastupitelstva starosta Zdeněk Novák.

Další stavební akcí bude druhá etapa rekonstrukce komunikací a inženýrských sítí v lokalitě bývalých kasáren, kde probíhají přípravné práce na budoucí výstavbu bytových domů. První etapa proběhla v souvislosti s výstavbou mateřské školy, která byla otevřena vloni v prosinci. Tato zakázka bude stát 21 525 900 korun včetně DPH. I zde se výběrovým řízením podařilo docílit nižší výsledné ceny, než byla předpokládaná cena v projektu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Plzeňském kraji a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.