Zaměřeno na cyklisty na Znojemsku: Jezděte s přilbou a před jízdou žádný alkohol

ZNOJMO – V rámci preventivní akce s názvem „Na kole jen s přilbou“ tento týden policisté cyklistům připomínali, že jsou velmi zranitelní účastníci silničního provozu a z toho důvodu je důležité dodržovat zásady bezpečné jízdy a dbát na svoji viditelnost.

Policisté rozdávali cyklistům různé reflexní pásky, tyčinky a přívěsky. Někteří obdrželi také zvonky na kola, láhve na pití, cyklolékárničky i alkoholové testery. Jak popsala mluvčí policie Lenka Drahokoupilová, cyklistům taky zdůrazňovali, že jsou řidiči nemotorových vozidel a že všichni řidiči motorových i nemotorových vozidel nesmí řídit pod vlivem alkoholu ani jiných návykových látek. Jako alternativu osvěžujícího nápoje obdrželi nealkoholická piva. Dále dospělým cyklistům doporučovali, aby si hlavu chránili přilbou. Ochranná bezpečnostní přilba může významně zmírnit následky při pádu nebo střetu s jiným vozidlem. „Jezděte opatrně a obezřetně, abyste vždy dorazili v pořádku do cíle. V průběhu letních prázdnin plánujeme další obdobné preventivní akce zaměřené na cyklisty,“ dodala Drahokoupilová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.