Zatímco majitelé domu spali, okradl je mladík o sto tisíc! Policistům ale zatím uniká!

MĚLNÍK – Policisté se stále zabývají případem loupeže v rodinném domě v Mělníku, kam se nad ránem 24. června 2022 vloupal zatím neznámý pachatel. A to v době, kdy majitelé domu spali. O to horší byl pro ranní šok!

Majitelé v takových případech přicházejí nejen o cennosti, ale následně prožívají i dlouhodobé trauma ze zásadního narušení intimního prostoru.

Zloděj v tomto případě překonal oplocení u rodinného domu, vnikl na pozemek, a potom se dostal i do domu. Uvnitř s baterkou postupně prohledal vstupní chodbu, kuchyň a obývací pokoj.

Nakonec odešel s kradenými věcmi v hodnotě 100 tisíc korun, jak v hotovosti, tak i v ceně odcizených věcí. Zajímala ho především elektronika. Ukradl tak notebook, sluchátka, tablet, nalákaly ho i doklady a platební karty.

Majitelka domu sice prý v noci menší hluk před domem zaznamenala, nikoho podezřelého venku však neviděla. To, že se k nim někdo vloupal, zjistili majitelé až další den. Dopoledne si všimli, že jim chybí peněženky s doklady a další věci. Celou věc proto hned ohlásili mělnickým policistům.

Policii poskytli i kamerové záznamy, kde je podezřelý muž zachycen. Kvalita obrazu zachyceného ve tmě je však nevalná. Policisté ale věří, že by zloděje někdo mohl poznat alespoň podle oblečení. Z videa je zřejmé, že jde o mladšího, štíhlého muže. Na sobě měl nejspíš bílou mikinu na zip s výraznými nápisy, kraťasy a sportovní tenisky.

Pokud byste podezřelého muže na kamerovém záznamu poznali, nebo o něm máte jakékoliv informace, zavolejte na bezplatnou linku tísňového volání 158 nebo kontaktujte přímo mělnické policisty na telefonním čísle 974 876 700.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání krádeže, neoprávněného opatření, padělání, pozměnění platebního prostředku a porušení domovní svobody. Za to hrozí až dva roky vězení.