Severní tribuna šumperského zimáku musela k zemi, přípravu prvoligových Draků to nenaruší

ŠUMPERK – Práce na přístavbě zimního stadionu v Šumperku jedou na plné obrátky, zatím vše běží podle plánu a vše by se mělo stihnout během avizovaných 18 měsíců. Stavbaři však museli změnit harmonogram. K zemi se poroučela severní tribuna, která se původně měla bourat až po skončení hokejové sezóny.

„Z technických důvodů jsme museli přistoupit k demolici tribuny již nyní. Tribuna by totiž bránila postupu dalších prací. Tento krok nám nyní umožní i dříve zahájit přípravu pro montáž nové tribuny,“ vysvětlil ředitel dodavatelské firmy Fortex Stavby Pavel Cygrýd. Změny v harmonogramu stavby by neměly narušit přípravu prvoligových Draků ani přípravu ledové plochy, která je naplánována v červenci. Během letošní sezóny se však sníží kapacita stadionu pro fanoušky šumperského hokeje zhruba o třetinu. „Kapacita stadionu je 3,5 tisíce návštěvníků, severní tribuna jich pojmula asi tisícovku. Mohu však ujisti všechny zájemce o permanentku, že se na prvoligové zápasy dostanou,“ uvedl šéf hokejových Draků Vladimír Velčovský.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Doplnil také, že kluby, které budou v Šumperku hrát, byly písemně upozorněny, že během nadcházející sezony bude zrušen sektor hostů. „Z toho důvodu nedoporučuji organizované zájezdy fanoušků z důvodu omezené kapacity,“ sdělil Vladimír Velčovský.Během prvoligové sezóny bude staveniště odděleno plachtami a ohraničeno zábranami. Dobrou zprávou je že stavba nezabírá žádná parkovací místa. V současné době jsou pozůstatky severní tribuny odváženy na skládku, následovat bude zazdění otvoru, který byl nutný pro vjezd pracovních strojů. Poté přijde na řadu budování základů pro novou přístavbu.

Přístavba zimního stadionu přijde na necelých 53 milionů korun bez DPH, hotovo by mělo být v září příštího roku. Stavbaři vybudují novou tribunu, pod ní vzniknou skladové a technické prostory, prádelna a sušárna. Na tribunu bude navazovat zděná přístavba. Její střední část bude tvořit vstup s vrátnicí a chodba do zimního stadionu, umístěna zde bude také ošetřovna.

Východní část přístavby bude sloužit mládeži, v přízemí se budou nacházet šatny, umývárny a toalety, v patře pak klubovna, prostory pro trenéry, posilovna, učebna, sklady a technická místnost.V přízemí západní části, která je určena pro tým dospělých Draků, budou šatny, zázemí kustoda, prostory pro trenéry, posilovna, umývárna a toalety, v patře pak prostory pro vedení klubu, kuchyňka, sklad, klubovna, toalety a wellness.