Už tuto neděli se koná cyklistický Žernovský bajk ROAD. Nemáte chuť se zúčastnit?

NÁCHODSKO – Třetí ročník silničního cyklistického závodu, který se jede v rámci tradičního Dobrušského poháru, bude startovat na Hořičkách. Pro amatérské cyklisty bude připraven 15 kilometrů dlouhý okruh, který povede přes Světlou, Vestec, Chvalkovice a Brzice.

Startovat se bude u Heřmanského dvora v neděli dopoledne v 10.00 hodin, ve dvou po sobě jdoucích vlnách. Hlavní kategorie jede 4,5 okruhu, což je zhruba 70 km, veteráni a ženy jedou 3,5 okruhu.  „Po úspěšných dvou ročnících jsme se rozhodli akci zopakovat a doufáme, že bude stejně kvalitní. Okruh je stejný jako v loňském roce, tzn. klasikářský, tempařský, ale pěkně zvlněný. Ve spolupráci s Policií České republiky jsme se pokusili vytipovat vhodný okruh a našli jsme ho na katastrech obcí pod Hořičkami, kde bude zázemí v tamním sportovním areálu,“ řekl ředitel závodu Libor Mojžíš.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Závod se jede za plného silničního provozu, okruh bude označen dopravními značkami a omezenou rychlostí. Pořadatelé žádají řidiče o maximální toleranci. Registrace na závod je možná na místě, takže pokud si chcete i vy  vyzkoušet závodní tempo, máte ideální příležitost.

Více informací naleznete zde.