VIDEO: Ženu v Brně vyděsilo obrovské zvíře, zasáhnout musel odchytář

BRNO – S pláčem a rozrušeným hlasem nahlásila ve středu na tísňovou linku mladá žena obrovské zvíře, které se kolem ní ochomýtlo a ona má z něj strach. Na místo dorazili strážníci i s odchytářem a tvora bezpečně dopravili k řece.

Ve Štěpánské ulici žena kouskem oka zahlédla mrštné zvíře, které se proplétalo kolem odstavených vozidel, až nakonec pod jedno vběhlo. Na lince se svěřila, že může mít tak deset kilo a má z něj strach. Spolu s odchytovou službou městské policie se do ulice vypravila i hlídka, aby mohla varovat řidiče projíždějících aut. „Zvířecím monstrem se ukázala být nutrie, která jakoby vycítila, že jsme zde kvůli ní a několikrát se přemístila,“ usmívá se tiskový mluvčí Pavel Šoba. Mezitím dorazil kolega s odchytovou sítí a zkušeně zvíře polapil. Nezraněného hlodavce poté odvezl k řece Svitavě, kde ho vypustil do volné přírody.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.