Příčina výbuchu rodinného domu v Olšanech u Prostějova je známa. Hasiči stále odklízejí trosky

PROSTĚJOVSKO – V jediném okamžiku se změnil ráz celé ulice. Řeč je o výbuchu rodinného domu v Olšanech u Prostějova, který obcí otřásl v pondělí 18. července dopoledne. Hasiči dnes na Twitteru oznámili, že znají příčinu výbuchu. 

Hasiči již třetím dnem odklízejí trosky po výbuchu rodinného domu v Olšanech u Prostějova, o kterém jsme vás informovali v tomto článku. V současné chvíli již hasiči znají příčinu výbuchu. “Naši vyšetřovatelé ve spolupráci s kriminalisty odebrali při ohledání na místě zásahu elementy plynového potrubí a spotřebičů, které nyní podrobí další expertíze. Nyní můžeme potvrdit, že se jednalo o výbuch zemního plynu. Přesnou příčinu a okolnosti události stále šetříme,” uvedla na Twitteru mluvčí hasičů Lucie Balážová.  

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Výbuch rodinného domu v Olšanech u Prostějova zcela zdemoloval tento dům a sousedním domům poškodil štítové stěny, okna a dveře. Celkově tlaková vlna zasáhla asi dvacítku budov a dvě auta Pod troskam hasiči nalezli tělo muže bez známek života. Policie v úterý potvrdila jeho totožnost, kdy se jednalo o sedmapadesátiletého obyvatele domu. Hasiči i dnes pokračují v odklízení trosek zničeného domu, dřevěnými podpěrami stabilizovali poškozenou štítovou zeď sousedního domu. “Dnes budeme pokračovat v zadní části objektu, opět i s těžkou technikou. Na místě máme tři jednotky,” uvedla na Twitteru Lucie Balážová.